Valjevo: Osam osoba uhapšeno zbog mita, zloupotreba, falsifikata, među njima i načelnik Gradske uprave

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Valjevu, u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom, uhapsili su za osam osoba, uključujcuhi odgovorno lice Gradske uprave za lokalni razvoj, zbog sumnje za primanje i davanje mita, zloupotrebu službenog položaja, zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom i falsifikovanje službene isprave.

Njima je po nalogu Višeg javnog tužioca određeno zadržavanje do 48 sati, saopštio je MUP.

Uhapšeni su, A. V. S.(1983) odgovorno lice Gradske uprave za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove Valjeva, A. Đ. (1983) i T.I. službenici u Gradskoj upravi, R.Đ. (1974) odgovorno lice SZTR “Fiskal“ Valjevo, B. S. (1979) odgovorno lice radnje za popravku metalnih proizvoda, M.P. (1971).

Uhapšeni su i odgovorno lice preduzeća “JAPI COM“ Novi Sad i ) M. V. (1967) odgovorno lice preduzeća “PSC Vuković“ Šabac, i) A.P. (1982) odgovorno lice GP „ VA gradnja 2007“ Valjevo, saopštio je MUP.

Osumnjičeni se terete da su tokom 2017. godine u više navrata u postupku javnih nabavki čiji je naručilac Gradska uprava Valjevo, dogovarali tendere za nabavku vozila, auto sedišta za decu, servisiranje i nabavku fotokopir aparata i štampača, kao i kancelarijskog materijala.

Osumnjičeni A.V.S. je uhapšen prilikom primopredaje novca od strane R. Đ. koji mu je davao mito kao nadoknadu za sproveden postupak fiktivne javne nabavke.

Osumnjičeni će, u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu, biti sprovedeni Višem javnom tužilaštvu u Valjevu, navodi MUP u saopštenju.

Blic je prethodno preneo da je sinoć uhapšen načelnik Gradske uprave u centru grada i na očigled velikog broja prolaznika , a da je potom policija privela i službenike u Gradskoj upravi za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunlane poslove kao i preduzetnike iz građevinskih i samostalnih zanatskih i trgovinskih radnji.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike