U trendu

Vaterpolisti tri godine zatvora za silovanje

Viši sud u Beogradu osudio je danas na na tri godine zatvora bivšeg vaterpolistu Crvene zvezde Miljana Čolovića (34) zbog silovanja kućne pomoćnice u svom stanu u Belvilu u novembru 2014. godine.

Istom presudom sud ga je zbog nedostatka dokaza oslobodio optužbi za pokušaj silovanja žene u Banjičkoj šumi mesec dana kasnije.

Sud je Čoloviću produžio pritvor u kojem se nalazi već 14 meseci zbog opasnosti da će ponoviti krivično delo.

U obrazloženju oslobađajućeg dela presude, sud je naveo da nije poklonio poverenje oštećenoj M.M. jer je više puta menjala iskaz.

Kada je u pitanju osuda za silovanje L.R. sud je njenom iskazu poklonio veru.

Čolovićev branilac Dragan Palibrk najavio je žalbu na presudu, napominjući da će svoje viđenje slučaja izneti detaljno u žalbi nakon što vidi pisano obrazloženje prvostpene odluke.

„Šta god sud da navede u obrazloženju osuđujuće presude, to će biti indicije a ne dokazi, jer u slučaju nije bilo nikakvih materijalnih dokaza, niti nalaza o telesnim povredama i sličnog“, naveo je Palibrk.

Kada je u pitanju produženje pritvora, advokat je naveo da „tužnije obrazloženje rešenja o produženju pritvora nije video u dugogodišnjoj praksi“, da se nekom produži pritvor jer je delo izvršeno u stanu u kojem se nalazi telefon sa kojeg je angažovana oštećena – kućna pomoćnica.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.