U trendu

Više desetina porodica evakuisano posle eksplozije u fabrici Sloboda u Čačku

Više desetina porodica koja žive u blizini vojne fabrike „Sloboda“ u Čačku evakuisane su u toku prošle noći posle eksplozije koja se dogodila u fabričkom objektu, koja je izazvala snažne detonacije koje su potresle ceo grad.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović izjavio je novinarima da je oko 35 lica, medju kojima je sedmoro dece, u toku noći smešteno u hotel, a ostali evakuisani gradjani su samostalno bili smešteni kod prijatelja i rodjaka.

On je dodao da je evakuacija gradjana koji žive u blizini vojne fabrike u Čačku izvršena iz preventivnih razloga i da se očekuje da se oni u toku dana vrate kućama pošto su vatrogasne ekipe lokalizovale požar koji je nastao posle detonacije koju je izazvala eksplozija u fabrici.

Eklspozija u fabirici „Sloboda“ dogodila se u subotu oko 20 časova posle koje je odjeknula snažna detonacija koja se čula u celom gradu.

Troje radnika fabrike „Sloboda“ su zadobili lakše povrede od stakla koje je puklo usled detonacije u jednom pogonu fabrike.

Nadležni navode da su ostali radnici druge smene bili evakuisani.

Na kućama koje se nalaze u blizini fabrike popucala su stakla na prozorima i polomljeni crepovi na krovovima.

Prema za sada još uvek nezvaničnim podacima eksplozija u kompaniji „Sloboda“ se dogodila u jednom magacinu baruta za vreme rada druge smene u fabrici.

Kompanija „Sloboda“ još uvek nije objavila zvanično saopštenje o uzrocima te eksplozije.

U poslednih 16 dana u vojnoj fabrici Sloboda u Čačku dogodile su se dve velike eksplozije u fabričkim objektima sa snažnim detonacijama i požarima, u kojima je pričinjena velika materijalna šteta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.