U trendu

Vojni sindikat: Kontramitingaši na protest došli zbog sendviča i dnevnice

Vojni sindikat Srbije saopštio je da postoje informacije da je učesnicima kontramitinga ispred Vlade Srbije bio plaćen dolazak na skup i objavio fotografije za koje tvrdi da prikazuju „kontramitingaše“ kojima se dele sendviči ispred autobusa kojim su stigli u Beograd.

„Kako nezvanično saznajemo, što se moglo pročitati i kroz komentare na društvenim mrežama oni koji su organizovali i pozivali na kontra miting bili su nagradjivani sa po 5.000 dinara, a sami učesnici – podanici sa po 2.000 dinara“, navodi se u saopštenju.

Vojni sindikat Srbije naveo je da je organizator „huškačkog okupljanja“, svoje podanike za vernost, nakon uspešne realizacije dodeljenih zadataka, nagradio sendvičima.

Sindikat je izrazio žaljenje zbog toga što svojim pristalicama nije mogao da organizuje iste pogodnosti jer su njegovi predstavnici „bili primorani da sami od svojih mizernih plata“ izdvajaju novčana sredstva da bi se organizovao protest.

„U Srbiji je još obraz, čast i želja za slobodnim životom bitnija od sendviča i dnevnica, a ministri su jasno i glasno dobili komandu ‘ostav’, što znači da su dobili priliku da isprave ono što su do sada pogrešno uradili“, naveo je sindikat.

Uz saopštenje, Vojni sindikat Srbije objavio je i fotografije ljudi koji stoje u redu ispred autobusa jednog prevoznika, gde im se iz prtljažnika dele sendviči i kese sa hranom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.