U trendu

Vraćeni na posao policajci osumnjičeni za manipulaciju dokazima u istrazi ubistva Ivanovića

Dvojica pripadnika Kosovske policije Ž.J. i D.M., koji su sumnjičeni za manipulaciju dokazima u istrazi ubistva Olivera Ivanovića, vraćeni su danas na posao, piše Kossev.

Zamenik regionalnog komandira za region Sever Besim Hoti rekao je za Kossev da je policajcima prekinuta suspenzija.

„Radi se o prekidu suspenzije i vraćeni su. Dobili smo naredbu od 18. jula, koja, dakle danas stupa na snagu“, kazao je Hoti.

On nije mogao da da više detalja o tome šta je utvrdjeno istragom, s obzirom na to da je policija nije vršila, već Policijski inspektorat Kosova.

Ž.J. i D.M. privedeni su 10. februara, kako su tada preneli prištinski mediji, pod sumnjom da su manipulisali dokazima u slučaju ubistva Ivanovića.

Tužilac Osnovnog tužilaštva u Mitrovici Šućri Sulja, tvrdio je i da se na video snimku sa lica mesta ubistva vidi da su policajci uklonili jednu čauru, odnosno da ju je jedan policajac stavio u džep, te da su navodno „sve vreme bili na telefonu sa nekim“.

Policajci su dva dana kasnije, sudskom odlukom Osnovnog suda u Mitrovici i oslobodjeni, iako je tužilaštvo zatražilo od suda da im odredi jednomesečni pritvor.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara ispred prostorija svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici. Ni posle šest meseci nema konkretnih informacija o istrazi koju vode i Beograd i Priština.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.