U trendu

Vranjancu određen pritvor zbog ubistva supruge na Voždovcu

Viši sud u Beogradu odredio je danas pritvor do 30 dana vranjancu Miroljubu Petroviću (63) koji je u ponedeljak nasmrt izbo nožem suprugu Snežanu (57) u stanu njihove ćerke na Voždovcu, a potom pokušao da sebi oduzme život.

Sudija za prethodni postupak doneo je rešenje kojim mu je odredio pritvor do 30 dana zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u slučaju boravka na slobodi ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, rekla je Tanjugu portparol suda Tanja Koljenšić.

Pritvor mu je određen i zbog krivičnog dela koje mu se stavlja na teret i zaprećene kazne za to delo, a način izvršenja krivičnog dela doveo je do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivicnog postupka, dodala je Koljenšić.

Mediji su preneli da se ubistvo dogodilo ujutru, kada je Petrović supruzi naneo 50-ak uboda nožem, a potom popio bočicu antidepresiva u nameri da se ubije.

Zločin je, kako pišu mediji, otkrila ćerka koja je po povratku u stan našla zaključana vrata, koja i pored zvonjave niko nije otvarao.

Stan je na njen poziv obila policija.

Petrović je potom prebačen na Vojnomedicinsku akademiju i nije životno ugrožen.

Ovaj bračni par je, prema pisanju medija, iz Vranja u Beograd došao u nedelju uveče, jer je Miroljub imao zakazano lečenje kod psihijatra.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.