najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

Vučić i Mali se ponašali bahato

Sudjenje žandarmima za napad tokom Parade ponosa 2014. na braću premijera i gradonačelnika Beograda, Andreja Vučića i Predraga Malog, i još dva vojna lica, nastavljeno je danas u Višem sudu u Beogradu svedočenjem pripadnika niškog odreda Žandarmerije Vinka Hristova.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva za incident se terete žandarmi Predrag Mitrović, Slavko Stojanović, Dragan Savić, Dalibor Djordjević, Zlatko Gigić, Boban Lekić, Mitar Milosavljević i Rade Matić.

Hristov je rekao da je tokom incidenta i sam bio napadnut i da su se četvorica osumnjičenih ponašala bahato, kao navijači i da kolege nisu uspele da ih legitimišu.

Prema njegovim rečima, kada je hteo da pomogne komandiru Predragu Ćirkoviću dobio je udarac nogom u grudi. On je dodao da napadaču nije video lice već njegovu crnu majicu.

Svedočenje Hristova trajalo je dva i po sata i često je bilo prekidano dodatnim zahtevima za pojašnjenje.

Predstavnici tužilaštva ocenili su da je iskaz bio konfuzan i lažan, dok je odbrana zatražila tonsko snimanje narednih svedočenja jer je reč o nerazumevanju i konfuziji pošto svedok dolazi sa juga Srbije.

Sudjenje će biti nastavljeno 19. oktobra.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike