U trendu

Vučić: Počistićemo bandu mafijašku

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, komentarišući ubistvo Aleksandra Stankovića u centru Beogradu, da će svi koji misle da ubijaju po Srbiji osetiti žestoku pesnicu države.

„To što se sinoć desilo u centru Beograda najozbiljnija je stvar po načinu na koje je ubistvo izvršeno“, ocenio je Vučić za TV Prva tokom boravka u Nišu povodom ubistva Aleksandra Stankovića, za koga se smatra da je bio vodja jedne grupe navijača fudbalskog kluba Partizan.

Upitan da li kriminalci imaju „saradnike u državnom aparatu“ premijer je rekao da imaju i najavio da će tome država stati na put.

„Da li imaju? Imaju! Za ovaj slučaj ne mogu da govorim i tu bandu mafijašku počistićemo ma koliko teško i rizično bilo“, rekao je Vučić i dodao da ima i onih kriminalaca koji su povezani sa stranim obaveštajnim služba.

„Biće – ili mi ili oni, ali ja vam kažem da će država da pobedi i neka dobro razmisle šta im je činiti“, rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, ubistvo Aleksandra Stankovića, poznatog kao Sale Mutavi, „uvozno je ubistvo“ – „dovedene su osobe sa strane da haraju Beogradom“.

„Dve osobe su uhapšene u vezi s tim ubistvom, to su osobe dovedene sa strane …. iz bivših jugoslovenskih republika, i naravno da ništa neće reći jer misle da imaju alibi. A to je svima jasno. Medjutim, moram reći da će svi koji misle da gaze po Srbiji osetiti žestoku pesnicu države i da će monstrumi koji su ubijali po našoj zemlji to dobro zapamtiti“, rekao je Vučić.

Premijer je dodao da će država mafiju potući svuda i da posle toga želi da vidi „ko će od policajaca i specijalaca sediti po njihovim jahtama i vilama i praviti biznis“.

Sinoć oko 21.00 u Bačvanskoj ulici u Beogradu iz vozila u pokretu u svom automobilu ubijen je 29-godišnji muškarac, dok je jedna osoba ranjena. Mediji su objavili da je ranjen zatvorski čuvar.

Policija je privela osumnjičenog za učešće u ubistvu prošle noći na raskrsnici Bačvanske i Ulice gospodara Vučića, a traga se za još nekoliko osoba koje su deo najorganizovanije kriminalne grupe na Balkanu, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar