U trendu

Vučićevu kolonu presekli kriminalci, vlasnik „bentlija“ bivši fudbaler

Trojica mladića iz crnog „bentlija“, koji je u subotu pokušao da preseče kolonu vozila u kojoj se nalazio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, imaju kriminalne dosijee i registrovani su kao narko-dileri, a vozilo je u vlasništvu bivšeg fudbalera Ivice Dragutinovića, piše današnja beogradska štampa.

Pozivajući se na policijske izvore, Blic navodi da Dragutinović nije bio u automobilu kada se incident dogodio, a da su uhapšeni vozač Luka R, Miloš T. i Stevan D.

Navodi se i da se trojica uhapšenih bave poslovima obezbeđenja jednog beogradskog kluba („Nana“), a za vozača Luku R. da se sumnja da je blizak sa škaljarskim klanom.

Prema informacijama službi, on za ovaj crnogorski klan radi poslove koji imaju veze sa narkoticima, a traži ga i policija jedne zemlje iz okruženja zbog pucnjave od pre nekoliko meseci.

Blic piše da su oni rekli policiji da su tog jutra krenuli po Dragutinovićevom nalogu na benzinsku pumpu da navodno natoče gorivo.

„Predsednik Vučić je krenuo iz vile Bokeljkaže ka Predsedništvu na Andrićevom vencu. Na kružnom toku Topčiderska zvezda, obezbeđenje je primetilo da iza Vučićeve kolone auto koji divlja. Vozač je uporno pokušavao da se ubaci u kolonu“, prenosi list, navode policijskog izvora.

Iako se pojavila informacija da je Vučićev auto udaren, izvor tvrdi da se to nije dogodilo.

„Vozač automobila iz pratnje koji je bio iza auta u kojem se Vučić nalazio uspeo je da blokira ’bentli‘ i tako spreči ozbiljnje posledice“, naveo je neimenovani policijski izvor.

Blic piše da, dok je obezbeđenje legitimisalo trojicu u vozilu, pojavio se i Dragutinović koji je bio naoružan, ali je imao urednu dozvolu za pištolj.

List takođe navodi nezvanična saznanja da je Dragutinović blizak prijatelj Darka Šarića.

Pozivajući se na izvore iz istrage, Novosti pišu da je Luka R. uleteo u kružni tok od skoro 200 kilometara na sat, kao i da je nekoliko puta kružio.

Prema ovim navodima, u jednom trenutku je zadnjim krajem „bentlija“ udario u automobil šefa države.

„Bentli“ je, ne zaustavljajući se, blokirao drugo vozilo iz pratnje, pa pripadnici obezbeđenja koji su bili u njemu nisu mogli da reaguju. Treće vozilo iz pratnje je krenulo za „bentlijem“, sustiglo ga, a pripadnici predsednikovog obezbeđenja su izvukli trojicu iz vozila, prenose Novosti.

List dodaje da je Luka R, prema policijskim saznanjima, i šef Dragutinovićevog obezbeđenja.

Očekuje se da će trojica mladića iz „bentlija“ danas biti saslušana u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)