U trendu

Vulin: Država da reaguje na pokušaj atentata na premijera

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da neće komentarisati to što je otkriven automobil sa municijom u blizini njegove porodične kuće dok ne dobije izveštaj Bezbednosno informativne agencije i policije, prenela je televizija Pink.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je da država mora da reaguje na pokušaj atentata na premijera Aleksandra Vučića u blizini čije porodične kuće ranije danas je otkriven automobil sa oružjem.

„Ako država ne reaguje, onda je pitanje u kakvoj državi živimo“, rekao je Vulin za TV Pink.

Prema njegovim rečima, nadležne službe su dužne da daju odgovore ko priprema ubistvo predsednika Vlade i koje službe moraju da zaštite državni poredak ove zemlje.

„Oni koji su u strukturama državne bezbednosti, a nisu u stanju da daju odgovore na ta pitanja, treba da se sklone i ustupe mesto onima koji hoće da to rade“.

Vulin je kazao da kada se radi o ovom slučaju, jasno je da se radi o pokušaju atentata, jer je otkrivena zolja koja služi za uništavanje blindiranih vozila, koje koriste najviši državni funkcioneri.

„Ovo nije ni prvi put da se priprema ubistvo predsednika Vlade i članova njegove porodice, a nije ni poslednji ukoliko ne budemo najzad kazali imena ko su ti ljudi i po čijem nalogu rade“, rekao je Vulin i dodao da će Vučić najverovatnije pokušati da „minimalizuje slučaj“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.