U trendu

Zakintos: Jednom Srbinu pritvor, dvojici kaucija 5.000 evra

Medijske spekulacije o navodnoj ekstradiciji SAD srpskih državljana osumnjičenih za ubistvo američkog državljanina Bakarija Hendersona na Zakintosu su bez osnova, navodi RTS.

Kako javlja dopisnica „Radio Beograda“ iz Atine, grčka policija je sve snimke tuče u „Bar kodu“ u mestu Laganas predala Interpolu i, prema navodima policije, traga se za još šest osoba koje su učestvovale u tuči.

Dopisnica navodi da su medijske spekulacije o navodnom izručenju srpskih državljana američkom pravosuđu bez osnova, jer će se njima suditi po grčkim zakonima.

Istražni sudija na grčkom ostrvu Zakintos odredio je da jedan od četvorice srpskih državljana koji su danas saslušani ostaje u pritvoru do početka suđenja za učešće u ubistvo američkog turiste, dok će se druga dvojica Srba braniti sa slobode uz plaćenu kauciju od po 5.000 evra.

Četvrti saslušani srpski državljanin dobio je kratko odlaganje procesa i ponovo će svedočiti sutra, prenosi AP.

Agencija navodi da su ova dvojica među devet muškaraca starih između 18 i 34 godine – jednog Grka, sedam Srba i bitanskog državljanina srpskog porekla – koji su 7. jula osumnjičeni za ubistvo 22-godišnjeg Bakarija Hendersona, kojeg je na smrt pretukla grupa muškaraca ispred bara u Laganasu na Zakintosu.

Navodi se da je petorici ostalih osumnjičenih, koji su juče imali 12-časovo svedočenje pred sudijom, određen pritvor do početka suđenja.

RTS saznaje da će državljani Srbije kojima je određen pritvor do 18 meseci biti prebačeni u zatvor /btu gradiću Avlonu, koji se nalazi 50-ak kilometara od Atine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar