U trendu

Zaplenjeni aditivi za meso na Horgošu

Carinici na graničnom prelazu Horgoš, sa Madjarskom, zaplenili su 17 kilograma aditiva za meso i manju količinu patrona lovačke municije u jednom automobilu novosadskih registracija, saopšteno je danas.

Kako se navodi, aditive za mesnu industriju i lovačku municiju pokušala je da prokrijumčari 36-godišnja Novosadjanka, ekonomista u privatnoj firmi, koja je svojim automobilom sama putovala na relaciji Segedin-Novi Sad.

U zemlju je ušla trakom obeleženom zelenim semaforom, čime se deklarisala kao neko ko nema ništa za prijavljivanje, što je i rekla carinicima prilikom susreta.

Bez obzira na to, njen automobil je detaljno pregledan i tom prilikom je u prtljažniku ispod džaka sa hranom za pse i ispod tapacirunga oko rezervnog točka pronadjena lovačka municija i 16 pakovanja aditiva za meso.

Daljim pregledom su u pregradi zadnjih desnih vrata i ispod suvozačkog sedišta otkrivena još po dva pakovanja, dok su u pregradi ispod suvozačkog sedišta pronadjena još četiri pakovanja aditiva koji se dodaje mesu.

Krijumčareni aditivi su privremeno zadržani na Horgošu a lovačku municiju i ženu koja ih je posedovala preuzela je policija.   

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.