U trendu

Zaplenjeno 5 kg narkotika, tri osobe uhapšene

U opseşnoj akciji suzbijanja narkomanije, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su tri osobe, osumnjičene za nelegalnu trgovinu drogom i zaplenili blizu 5 kilograma različitih narkotika, oruşje i municiju.

Protiv još dvoje osumnjičenih biće podnete krivične prijave za neovlašćenu prodaju i posedovanje opojne droge.

Pretresima u Novom Sadu, Vrbasu, Bačkoj Palanci i Sremskim Karlovcima pronađeno je viÅ¡e od 4 kilograma marihuane, heroin, „ekstazi“ i druge psihoaktivne supstance, kao i laboratorija za proizvodnju droge u veÅ¡tačkim uslovima, saopÅ¡tio je MUP.

Policija je zaplenila i više komada nelegalnog oruşja, ručnu bombu i 320 metaka različitog kalibra, kao i novac, u ukupnom iznosu od oko 16.000 evra, za koji sumnja da je stečen prodajom narkotika.

Zbog osnovane sumnje da su učinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavl?anje u promet opojnih droga uhapÅ¡eni su Novosađani A.V. (28) i D.M. (30), kao i P.Å . (35) iz Bačke Palanke. A.V. se tereti i za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, drÅŸanje, noÅ¡enje i promet oruÅŸja i eksplozivnih materija.

Sva trojica zadrÅŸana su do 48 sati, po odobrenju javnog tuÅŸioca kome će biti dovedeni na sasluÅ¡anje, u zakonskom roku.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.