U trendu

Zaplenjeno više od 100.000 cigareta

Uprava carina saopštila je danas da su pripadnici te službe, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja više od 100.000 cigareta na graničnim prelazima Srpska Crnja i Badovinci.

Kako je saopšteno, carinici su na izlaznoj strani prelaza Srpska Crnja otkrili 70.000 cigareta „Marbl“ i „Ašima“ bez akciznih markica u kamionu čačanskih registarskih oznaka koji je prevozio robu ka Ukrajini.

„Detaljnim pregledom otkriveno je da se u paletarniku, iza plastičnih kanistera nalazi 50.000 cigareta ‘Ašima’, dok je još 20.000 cigareta ‘Marbl’ pronadjeno u kamionskoj kabini, ispod donjeg ležaja“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su na graničnom prelazu Badovinci prema Bosni i Hercegovini, carinici u praznom kamionu beogradskih registarskih oznaka otkrili skoro 50.000 cigareta raznih marki sa srpskim akciznim markicama.

„Vozač kamiona je carinicima rekao da nema ništa da prijavi, ali je ubrzo otkriveno da se u tovarnom delu nalazi šest džakova sa po 25 boksova cigareta, dok je u kabini bilo sakriveno još 50“, stoji u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar