U trendu

Zašto Andrej?

Nakon što je ministar policije izneo u javnost strepnje premijera Aleksandra Vučića da je možda potencijalna meta bezbednosnih pretnji njegov rođeni brat, Andrej Vučić ponovo je u žiži javnosti.

Ovo, naime, nije prvi put da Andrej bude „prva linija“ napada na predsednika srpske vlade.

Andrej Vučić upravo tako je prvi put i postao poznat široj javnosti, u okviru afere „falsifikovane lične karte u Asomakumu“, za koju se ispostavilo da je bila isfabrikovana i sračunata na diskreditaciju Andreja, a pre svega premijera.

Potom je usledio incident za vreme Parade ponosa 2014. godine, pa medijske špekulacije o navodnom preotimanju vlasništva nad restoranima po Beogradu…

Najnoviji događaji, odnosno pronalaženje arsenala oružja u blizini porodične kuće Vučića u Jajincima, potom i u garaži na Novom Beogradu, predstavljaju možda bezbednosnu pretnju, usmerenu, po oceni premijera, koju je javnosti preneo ministar unutrašnjih poslova, direktno na Andreja.

Veruje se da je Andrej neka vrsta ličnog i najbližeg savetnika Aleksandra Vučića, neko od najvećeg poverenja, u čije mišljenje premijer veruje.

Ministar Stefanović rekao je da sve bezbednosne službe, koje su radile Vučićev psihološki profil i Andrejev profil, mogu da potvrde da oni imaju samo jednu slabu tačku – jedan drugog.

Suđenje osmorici žandarma optuženih za napad na Andreja Vučića i Predraga Malog, kao i još dvojicu pripadnika vojne policije pred početak Parade ponosa u septembru 2014. godine, još traje, a o incidentu postoji i video zapis koji su objavile gotovo sve televizije.

Presudom je utvrđena apsolutna ništavost odluke o osnivanju fantomske firme „Asomakum“ koja je osnovana sa falsifikovanom ličnom kartom Andreja Vučića.

Ustanovljeno je da je osnivač te firme nepoznat i da takvo preduzeće ne može da postoji kako ubuduće ne bi pričinjavalo štetu u privredi.

Tokom suđenja Andrej Vučić je rekao da nema „ama baš nikakve veze i da je sve to dobro osmišljena ujdurma kako bi se naškodilo njegovom bratu“.

„Dobro obavešteni“ čaršijski izvori pripisali su Andreju vlasništvo nad restoranom „Franš“ u Beogradu, što često pominje i premijer u svojim izjavama, kada želi da naglasi da mnogi žele da ga diskredituju, kompromitujući njegovog brata.

„Sit sam kafanskih priča. Ceo grad priča da je moj brat kupio restoran ‘Franš’, a ja tamo nisam bio 10 godina, dok on u životu nije bio tamo“, naveo je Vučić na jednoj od konferencija za novinare.

Manje je poznato da je mlađi bart premijera završio Ekonomski fakultet u Beogradu i da je bio zaposlen u Zavodu za izradu novčanica.

Igrao je košarku, kao krilni centar, za IMT, Beopetrol, Radnicki i Mladost iz Zemuna.

Bio je i u upravi košarkaškog kluba Crvena zvezda, ali je to mesto napustio u leto 2014. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.