U trendu

Završna reč Tužilaštva: Državni vrh odlučio da se UBIJE Slavko Ćuruvija

Državni vrh je odlučio da se ubije Slavko Ćuruvija, a porota je bila cela vlada, rekao je danas zamenik tužioca za organizovani kriminal Milenko Mandić, u završnoj reči na suđenju optuženima za ubistvo Slavka Ćuruvije, uz ocenu da je reč o političkom ubistvu.

Mandić je rekao da je ubistvu prethodio sukob Ćuruvije sa tadašnjim predsednikom Slobodanom Miloševićem i njegovom suprugom Mirjanom Marković, ali i donošenje Zakona o javnom informisanju, na osnovu kog je konfiskovana imovina novina čiji je bio vlasnik.

Država i tadašnja vlast su ga nadzirali, pratili svaku njegovu komunikaciju, svaki korak. U svakom trenutku su znali da li je kod kuće, s kim je razgovarao na ulici, da li je svoju ženu uhvatio za ruku. Na kraju su mu uzeli život, dodao je Mandić.

Tadašnja vlast, naveo je on, kroz medije je stvarala ambijent da se Ćuruvija predstavi kao izdajnik koji poziva na bombardovanje Srbije.

Ćuruvija nije imao neprijatelje, osim vlasti. On je bio najistaknutija tačka odbrane opozicije, rekao je Mandić, koji danas nije predložio kazne za optužene, najavljujući da će to učiniti na sledećem ročištu, preneo je Kurir.

Za ubistvo Ćuruvije optuženi su bivši pripadnici Državne bezbednosti Radomir Marković, Milan Radonjić, Ratko Romić i Miroslav Kurak, a Mandić navodi da su postupali kao organizovana kriminalna grupa, koja je, osim Ćuruvije, nameravala da ubije i druge koji su se suprotstavljali tadašnjoj vlasti.

(Fonet, N1)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.