U trendu

Žitelji niškog naselja tražili policijsku zaštitu, policija pojačala patrole

Oko 200 stanovnika iz naselja Stočni trg i vlasnici 17 firmi koje rade u tom delu Niša potpisali su peticiju tražeći pomoć i stalnu policijsku zaštitu nakon niza incidenata i nemilih dogadjaja u tom naselju.

Gradjani su počeli da potpisiju peticiju nakon što je sredinom prošlog meseca grupa maloletnika pretukla tri deteta koja su se vraćala sa košarkaškog terena, a pre toga i policajca koji je bio na dužnosti.

Uznemirenje gradjana izazvale su i pljačke automobila koji su putujući ka obližnjem prigradskom naselju Medoševcu morali da prodju kroz taj deo Niša.

U Policijskoj upravi u Nišu potvrdili su za Betu da su im gradjani uputili peticiju i istakli da je policija još početkom ove godine pojačala rad sektorskih policajaca i da svakodnevno patrolira u tom delu grada.

„Pojačane mere i radnje koje je policija preduzela dovele su do toga da su od početka godine identifikovane 22 osobe osumnjičene za kradje i teške kradje, od kojih je 11 maloletnika“, istakali su u Policijskoj upravi u Nišu.

U policiji su podsetili da je aprila uhapšen I. I. (20), koji se sumnjiči da je tokom ove godine organizovao grupu maloletnika sa kojima je presretao vozače automobila na uglu ulica Šumadijske i Ivana Milutinovića i pljačkao ih.

„Hapšenjem osumnjičenog i pronalaskom maloletnika rasvetljeno je sedam krivičnih dela kradja i teških kradja na naročito opasan i drzak način u ulicama Ivana Milutinovića, Šumadijskoj prema naselju Medoševac i Ulici Koste Abraševića“, naglasili su u policiji.

U policiji su takodje podsetili da je tokom aprila identifikovano i pronadjeno deset osoba osumnjičenih da su napali maloletnike, kao i šesnaestogodišnjak koji se sumnjiči da je napao policajca koji je bio na dužnosti.

Prema navodima policije, tokom prošle godine u pomenutom delu grada rasvetljeno je 75 odsto kradja i teških kradja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar