U trendu

Zloupotrebio položaj: Uhapšen član Upravnog odbora FK Partizan

Dugogodišnji funkcioner FK Parizan Milan Obućina uhapšen je danas zbog postojanja osnova sumnje da je od januara 2013. do oktobra 2016. godine izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica i novčano oštetio JSD Partizan, saopštio je MUP.

Obućina, ujedno i generalni sekretar JSD Partizan, sumnjiči se da je kao ovlašćeno lice za raspolaganje novčanim sredstvima JSD Partizan sačinjavao i potpisivao naloge za isplatu novca sa računa u iznosu od 86.566.286 dinara.

Osumnjičeni se tereti da je novac u ovom iznosu zadržao za sebe, za koliko je i oštetio JSD Partizan, zbog čega su ga priveli pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova i Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, u saradnji sa Višim javnom tužilaštvom.

Obućini je po nalogu tužilaštva određeno zadržavanje do 48 časova i on će u zakonom predviđenom roku, uz krivičnu prijavu, biti sproveden nadležnom tužilaštvu.

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu policija će podneti krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv dva odgovorna lica JSD Partizan zbog postojanja osnova sumnje da su pomogli Obućini u izvršenju krivičnog dela.

Obućina je nedavno na Skupštini fudbalskog kluba Partizan reizabran kao član Upravnog odbora.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.