U trendu

Jeremić: Narodna stranka jedina nudi konkretan plan za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da je Narodna stranka jedina koja na predstojećim izborima ne nudi samo slogane, već i konkretan program sa jasnim koracima kako da Srbija sačuva Kosovo i Metohiju u svom sastavu, zaštiti svoje interese i suverenost i ne postane kolinija, kao i da bude vojno i politički neutralna država.

„Nastupamo na izborima samostalno i narodu nudimo program čije su glavne tačke odbacivanje ‘francusko-nemačkog’ plana za nezavisnost Kosova i Metohije uz istovremeno redefinisanje odnosa sa EU, zabranja kopanja litijuma čime se sprečava trajno uništavanje životne sredine i pretvaranje Srbije u rudarsku koloniju, povratak fiannsijske suverenosti i državna pomoć domaćoj privredi i poljoprivredi“, rekao je Jeremić, prenosi se u saopštenju.

Jeremić će na izborima 17. decembra biti nosilac liste Narodne stranke „Siguran izbor. Ozbiljni ljudi“ uz Sinišu Kovačevića, Sandu Rašković Ivić, Vladimira Gajića i Marinu Lipovac Tanasković.

„Narodna stranka nudi konkretne korake, za razliku od ostalih partija koje se na nivou slogana zalažu za odbacivanje ’francusko-nemačkog’ plana. Srbija ne bi postala članica EU čak ni kada bi priznala ‘Kosovo’, tako da je jedino realno članstvo u Evropskom ekonomskom prostoru, koje ne zahteva priznavanje ‘Kosova’. Tome bi Srbija trebalo da teži i to se može postići promenom Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju tako da se ne naruše ekonomski odnosi sa EU“, ocenio je Jeremić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar