U trendu

Li Ćijang: Kina i Francuska zajedno da održe stabilnost globalnih industrijskih lanaca

Kina i Francuska treba zajednički da održavaju bezbednost i stabilnost globalnih industrijskih lanaca i lanaca snabdevanja, kao i da jačaju saradnju u oblasti inovacija i da neguju zdravo poslovno okruženje, izjavio je kineski premijer Li Ćijang.

Premijer Li je izneo predlog u tri tačke o saradnji Kine i Francuske tokom govora na večeri sa kineskom i francuskom poslovnom zajednicom u Parizu.

Li je rekao da je međuzavisnost neizbežan rezultat ekonomske globalizacije, a čvrsto međusobno političko poverenje između Kine i Francuske omogućava dvema zemljama da uživaju u stabilnosti, izvesnosti i zajedničkim razvojnim mogućnostima u svojoj međuzavisnosti, a ne u rizicima, prenosi Kineska medijska grupa (CMG).

U vezi sa zajedničkim održavanjem bezbednosti i stabilnosti globalnih industrijskih lanaca i lanaca snabdevanja, Li je izrazio divljenje protivljenju francuske vlade blokovskim konfrontacijama, razdvajanju, kao i prekidu industrijskih lanaca i lanaca snabdevanja.

„Nadamo se da će kineski i francuski preduzetnici čvrsto podržati ekonomsku globalizaciju, preduzeti akcije za otvorenu saradnju i saradnju u kojoj svi dobijaju i zajednički održati stabilnost i otpornost industrijskih lanaca i lanaca snabdevanja između Kine i Francuske, kao i između Kine i Evrope“, dodao je Li.

Što se tiče jačanja kinesko-francuske saradnje u oblasti inovacija, Li je rekao da su poslednjih godina kinesko-francuske tehnološke razmene u medicini, novim energetskim baterijama, poluprovodnicima i drugim oblastima proizvele mnoga inovativna dostignuća, dodajući da gledajući unapred, dve strane i dalje imaju veliki potencijal za saradnja u različitim oblastima uključujući vrhunsku proizvodnju, moderne usluge, zelenu transformaciju i digitalnu ekonomiju.

„Dve strane treba da ojačaju inovacijsku i tehnološku saradnju između svojih preduzeća kako bi obezbedile nove pokretačke snage i podstakle nove tačke rasta za kinesko-francusku saradnju“, rekao je kineski premijer.

Što se tiče negovanja zdravog poslovnog okruženja, Li je rekao da će Kina nepokolebljivo produbljivati reforme, širiti otvaranje i dodatno olakšati pristup tržištu.

Kina će kontinuirano promovisati institucionalno otvaranje koje pokriva pravila, propise, upravljanje i standarde, rekao je Li, dodajući da će Kina pojačati zaštitu prava intelektualne svojine, negovati tržišno orijentisano poslovno okruženje svetske klase koje se reguliše zdravim pravnim okvirom i zaštititi legitimna prava i interese stranih kompanija u Kini u skladu sa zakonom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar