U trendu

Miketić: U Srbiji epidemija nasilja, hitno potreban direktor policije, kao i smena ministra Gašića

Poslanik stranke Zajedno Đorđe Miketić ocenio je danas da je Srbiji hitno potreban profesionalni direktor policije, jer je to mesto upražnjeno od 2021. godine, kao i smena ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića.

„U Srbiji živimo epidemiju naslilja. Nakon nezamislivih tragedija u maju, zbog katastrofalnog upravljanja krizom, u našem društvu je došlo do ekspanzije nasilnog ponašanja i nasilja uopšte bez izgleda da će se skoro zaustaviti. Porast broja femicida, nasilja u porodici, nasilja na ulici je postalo nepodnošljivo za jedno društvo, a svakodnevno pristiže još vesti o ubistvima i oružanim obračunima“, naveo je Miketić u saopštenju.

Prema njegovim rečima, zbog svega toga građani u Srbiji se ne osećaju bezbedno, a srpska policija nema direktora od kada je Vladimir Rebić 2021. godine prvo „poslat“ na odmor, a potom u penziju.

„Od tada ministar Gašić podriva izbor profesionalnog direktora policije jer bi mu profesionalni policajac svakako smetao u selektivnom primenjivanju zakona i pružanju zaštite kriminalcima iz režima“, ocenio je Miketić.

Poslanik smatra da je srpskom društvu potreban profesionalni direktor, izabran na konkursu po svojoj stručnosti, posvećenosti poslu i hrabrosti da radi po zakonu, a ne po „nagovoru nekog ‘odozgo'“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar