U trendu

MUP: U okolini Subotice u toku policijska akcija za suzbijanje iregularnih migracija

U okolini Subotice, uz granicu Srbije s Mađarskom, u toku je policijska akcija u cilju suzbijanja krivičnih dela u vezi s ilegalnim migrantima u kojoj učestvuju i SAJ, Žandarmerija i Antiteroristička grupa Jedinice za obezbeđenje određenih ličnosti i objekata, saopšteno je danas.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije u saopštenju navodi da su akcije policije koje traju od 3.00 sata posle ponoći, „usmerene na suzbijanje iregularnih migracija i povećanja stepena bezbednosti u ovom delu zemlje, gde su međusobni sukobi migranata česti, a neretko i uz upotrebu vatrenog oružja“.

„U ovoj akciji policija je našla 54 turska pasoša, kao i dvojicu Albanaca sa KiM za koje se sumnja da su krijumčarili migrante, kao i da su ih snabdevali oružjem“, navodi se u saopštenju.

„Sve raspoložive snage MUP-a su na teritoriji Subotice, Sombora, Kikinde i učinićemo sve… da Subotica i ovi gradovi budu maksimalno bezbedni za život. Takođe, od noćas sa našim mađarskim kolegama imamo jedan džentlmenski dogovor, a to je da više preko noći ne vraćaju ispred kapija migrante koje su uhvatili na teritoriji Mađarske, već da pozovu Ministarstvo unutrašnjih poslova i mi izvršimo prihvat“, rekao je ministar Bratislav Gašić.

Gašić je naveo da operacijom rukovodi general Dejan Luković.

Kazao je i da su on kao „i svi pripadnici MUP-a juče jasno čuli poruku koju im je uputio predsednik Republike Aleksandar Vučić“, koji je na televiziji Pink rekao da ako policija ne može da reši problem s migrantima, biće angažovana vojska.

„Mi odavde nećemo da se sklonimo dok i zadnji počinilac bilo kog krivičnog dela, izazivanje bilo kakvih incidenata, ne bude sklonjen sa teritorije Subotice, Kikinde, Sombora. Subotica je za njih od noćas zaboravljeni grad. A u svim hostelima, hotelima, sobama na dan, uradićemo preglede i svi oni koji su imali sigurno utočište u tim prostorima, biće nađeni od strane MUP-a“, naglasio je ministar.

Poručio je taksistima da se ne ljute na policiju zbog oduzimanja automobila, jer su oni, kako je rekao, „na neki način saučesnici u krijumčarenju migranata“.

U petak su u akciji pripadnika MUP-a uhapšena četvorica državljana Avganistana i dvojica državljana Turske posle obračuna dve grupe migranata vatrenim oružjem u Horgošu u noći četvrtak na petak kada su poginula tri iregularna migranta, a jedan je ranjen.

U napuštenom objektu u kojem se dogodila ta razmena vatre i gde su osumnjičeni zatečeni, policija je našla automatsku pušku sa više desetina komada municije, a pretragom terena našli su još jednu automatsku pušku i 79 iregularnih migranata koji su prevezeni u prihvatne centre.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar