U trendu

Na Zlatiboru izložba Košarkaškog saveza Srbije povodom 100 godina košarke u Srbiji

Košarkaški savez Srbije, u sklopu 12. Međunarodnog festivala sportskog filma (MFSF), predstavio je danas, na Kraljevom trgu na Zlatiboru, izložbu povodom sto godina košarke u Srbiji.

Ovo je 21. putujuća izložba KSS na kojoj su prikazani važni istorijski predmeti poput pehara sa Svetskog prvenstva 2002. u Sjedinjenim Američkim Državama kada je Jugoslavija postala prvak sveta protiv Argentine, kao i dres Ranka Žeravice koju je nosio na Olimpijskim igrama 1968. godine u Meksiku.

„Skromno ću reći da je KSS najveći brend Srbije“, izjavio je direktor marketinga KSS Zoran Papović.

Izložbu je posetila i košarkašica i dobitnica priznanja „Heroina sporta i života“ na MFSF Nataša Kovačević.

„Ovo je veliki jubilej za KSS, a posetioci će moći da nauče o našoj bogatoj košarkaškoj istoriji dok gledamo Svetsko prvenstvo i navijamo za naše reprezentativce“, kazala je Kovaćević.

Direktor Košarkaškog kluba „Zlatibor“ Aleksandar Jevđić, koji i sam slavi jubilej od 30 godina u košarci, rekao je da mu je drago što je KSS prepoznao uspehe njegovog kluba i zato doveo izložbu na Zlatibor.

MFSF i izložbu posetilo je i predstavnik Košarkaške federacije Makedonije Boban Radulović.

„Čast nam je da posetimo ovakvu manifestaciju koja se održava u gradu koji voli košarku“, kazao je on.

Na izložbi su se mogli videti i pehar sa Svetskog prvenstva u Italiji iz 1987. kada je Jugoslavija postala juniorski prvak sveta, zlatne medalje seniorki na Evropskom prvenstvu iz Španije 2021. i Mađarske 2015. godine, kao i foto zidovi na kojima su fotografije iz istorije srpske košarke.

Na MFSF danas će biti prikazan makedonski film „Srećna trinaestica“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar