U trendu

Naslovne strane za nedelju, 19. novembar

Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama izdanja za nedelju, 19. novembar pišu o radu Agencije za sprečavanje korupcije, o ulozi Srpske akademije nauka i umetnosti i o drugim temama.

BLIC – Profesori Filološke gimnazije u Beogradu uputili pismo podrške roditeljima i učenicima zbog njihovog kolege koji je na ekskurziji spopadao i seksualno uznemiravao učenice „Postiđeni smo, izvinite zbog svake suze…“. List piše o poseti predsednika Srbije Aleksandra Vučića Loznici i Banji Koviljači „Novi stadioni po meri UEFA“.

VEČERNJE NOVOSTI – Najava predsednika Srbije Aleksandra Vučića prilikom posete Loznici „U maju i junu država opet podiže plate“. U analizi lista članovi Srpske akademije nauka i umetnosti govore o njenoj ulozi „Da li javnost ima pravo da od SANU traži jasne stavove“.

POLITIKA – Intervju sa akademikom i dramskim piscem Dušanom Kovačevićem „U svetu je sila zamenila pamet“. Direktor Agencije za sprečavanje korupcije Dejan Damnjanović: „U Srbiji ima više od 30.000 javnih funkcionera“.

KURIR – Pod naslovom „Misija“ list piše o operaciji EU za obuku snaga bezbednosti Centralnoafričke Republike u kojoj su mirovanjaci iz Srbije proveli šest meseci. Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Dragan Džajić za Kurir kaže: „Ne smemo da propustimo priliku da danas pobedimo Bugare i konačno se plasiramo na SP“.

SRPSKI TELEGRAF – List prenosi pisanje Vašington posta koji izveštava kako je Hamas probio izraelski bedem i otpočeo rat: „Ovako su otvorena vrata pakla“. „Lauš se smejao dok je pričao o smrti“, kaže glumac, Lauševićev prijatelj Nebojša Dugalić.

ALO – „Lozniški spejs-šatl na ponios Srbije“, otvoren stadion Lagator u Loznici. Emir Kusturica: „Nije bilo lako živeti kao Lauš“, piše list.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar