U trendu

Obezbeđen kvorum za sednicu parlamenta, poslanici na početku postavljaju pitanja nadležnima

Sednica Skupštine Srbije, na čijem je dnevnom redu predlog za izglasavanje nepoverenja ministru unutrašnjih poslova Bratislavu Gašiću, počela je danas sa sat vremena zakašnjenja zbog nedostatka kvoruma a na početku zasedanja poslanici su postavljali pitanjima nadležnima.

Poslanik Zeleno-levog kluba Đorđe Pavićević zatražio je od Ministarstva finansija i Poreske uprave da objave podatke u vezi sa dugovima koje prema državi imaju „firme povezane sa Željkom Mitrovićem“ a u vezi kojih je po njegovim rečima, poznato da je prethodnih godina reprogramiran dug od 1,57 milijardi dinara.

„Uslovi pod kojima se odlažu ili reprogramiraju ti dugovi nisu poznati. Poreska uprava je odbila da dostavi informacije o tome. Zato pozivam Ministarstvo finansija i Poresku upravu da nam odgovore koliko još novca Mitrović duguje državi od 2012. godine“, naveo je Pavićević.

Predsednicu Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Oliveru Zekić upitao je za reprogram „duga Pink medija grupe“ prema tom telu.

„To znači da pored toga što nije ispunjavao uslove iz elaborata i što je kršio zakone, Pink nije plaćao ni finansijske obaveze prema REM-u“, naveo je Pavićević.

Postavio je i pitanje ministrima zdravlja i unutrašnjih poslova, i republičkoj javnoj tužiteljki „ko ometa pravdu“ u istrazi o ubistvu novinara Milana Pantića u Jagodini, 2001. godine.

Navodeći da je zbog nedavnih poplava „pola Srbije bukvalno na vodi“ i da „nas stalno nešto iznenadi“, poslanik Dveri Milovan Jakovljević upitao je Ministarstvo poljoprivrede šta će i kada država uraditi da preudupredi štetu koju izazivaju poplave.

Jakovljević je čestitao predsednici Zavetnika Milici Đurđević Stamenkovski koje se nedavno porodila a čestitkama se pridružio i predsednik parlamenta Vladimir Orlić i ostali poslanici.

Poslanik Narodne stranke Vladeta Janković upitao je premijerku Anu Brnabić i ministarku energetike Dubravku Đedović zašto su u Nadzorni odbor Elektroprivrede Srbije (EPS) imenovani stranci ako je EPS po njegovim rečima, ustanova od prvorazrednog nacionalnog značaja.

„Znači li to da u Srbiji nema pouzdanih stručnjaka? Zašto su naknade stranih stručnjaka poverljiv podatak? Nije li reč o implicitnom priznanju Vlade da nije dorasla samostalnom upravljanju nacionalnim potencijalom“, upitao je Janković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar