U trendu

Opozicija zatražila od RTS-a proporcionalnu zastupljenost u informativnim emisijama

Deo opozicionih parlamentarnih stranaka, koje tehnički organizuju proteste „Srbija protiv nasilja“, zatražio je danas od Radio-televizije Srbije (RTS) proporcionalnu zastupljenost svih opozicionih grupa u Skupštini Srbije u informativnim emisijama javnog servisa. 

Poslanici Demokratske stranke, Ekološkog ustanka, Zajedno, Zeleno-levog fronta, Narodnog pokreta Srbije, Novog lica Srbije i poslaničke grupe Pravac Evropa zahteve su predali na pisarnici RTS-a.

Te stranke su navele da je nužno da zastupljenost ne bude manja od 20 odsto u Jutarnjem programu, Prvom dnevniku, Beogradskoj hronici, emisiji OKO, Drugom dnevniku, emisiji Takovska 10 i svim drugim sadržajima koji su informativnog i društveno-političkog karaktera i zatražili da ta primena počne odmah, nevezano za izbornu kampanju.

Taj deo opozicije zatražio je i pokretanje nove debatne emisije u večernjem terminu na Prvom programu RTS-a, kao i mogućnost da te stranke pored grupnog, dobiju pozive u informativne emisije i samostalno, bez nužnog prisustva predstavnika, kako su naveli, „režimskih stranaka“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar