U trendu

Osmani se za oslobađanje pripadnika Kosovske policije zahvaljuje SAD

Predsednica Kosova Vjosa Osmani zahvalila je danas Sjedinjenim Američkim Državama na oslobađanju trojice policajaca koje je, kako je napisala, Srbija kidnapovala.

„Dozvolite mi da izrazim svoju zahvalnost za sav posao koji su SAD uradile na oslobađanju trojice kosovskih policajaca koji su držani kao taoci“, rekla je Osmani na konferenciji za novinare nakon susreta sa guvernatorkom Ajove Kim Rejnold.

Povodom oslobađanja policajaca kosovski premijer Aljbin Kurti je na Tviteru napisao da, iako su srećni što se policajci vraćaju svojim porodicama, „ova otmica predstavlja ozbiljno kršenje ljudskih prava i Srbiju treba ukoriti“.

„Za ovu agresiju Srbija mora snositi odgovornost“, napisao je Kurti.

Predsednik Demokratske partije Kosova Memlji Krasnići je izjavio je da je posle oslobađanja trojice policajaca vreme za deeskalaciju situacije u severnom delu Kosova, i vraćanje normalnosti.

Prema njegovim rečima, do normalnosti na severu mora doći kroz odmerene i odgovorne političke akcije.

„Oslobađanje trojice policajaca iz proizvoljnog pritvora u Srbiji – Rifata Zeke, Bećira Sefe i Šemsija Mustafe, iako kasni, dobra je vest za njihove porodice i za građane naše zemlje. Zahvaljujem svim našim međunarodnim prijateljima, koji su se angažovali i odigrali odlučujuću ulogu u ovom procesu. Sada je na redu deeskalacija situacije u severnom delu zemlje i vraćanje normalnosti tamo, odmerenim i odgovornim političkim akcijama“, napisao je Krasnići na Fejsbuku.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar