U trendu

Administrativni odbor kaznio Obradovića sa 10 odsto plate, a Šarovića sa 20 odsto

Skupštinski Odbor administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja kaznio je šefa poslaničke grupe Dveri Boška Obradovića sa 10 odsto plate, odnosno 6.829 dinara, zbog vredjanja Skupštine Srbije, dok je poslanika Srpske radikalne stranke Nemanju Šarovića kaznio sa 20 odsto, odnosno 13.659 dinara zbog istupa na sednici tog odbora.

Poslanica Dosta je bilo Tatjana Macura rekla je na odboru da postoje različiti kriterijumi za kažnjavanje poslanika opozicije i vladajućih partija.

Poslanica Dveri Marija Janjušević predložila je da se „sugeriše predsednici Skupštine da se povuče odluka o kažnjavanju Obradovića“ i da je učinjena greška jer on na skupštinskoj sednici nije poredio Skupštinu Srbije s logorom Aušvic, kako je to tvrdila predsednica parlamenta.

„Predsednica je previdela neke detalje i to tumačila kako je njoj u trenutku odgovaralo. Nadam se da će se predomisliti. U samoj rečenici koja je izgovorena vidi se da nije bila namera da se vredja ovaj visoki dom“, rekla je Janjušević i dodala da je pre Obradovića govorio poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Orlić koji je pominjao Aušvic.

Odbor je danas odobrio poslaniku Srpskog pokreta obnove Aleksandru Jugoviću da obavlja i drugu funkciju, odnosno da bude i član odbora Agencije za restituciju.

Macura je kazala da bi odobravanje vršenja dve funkcije trebalo da bude izuzetak, a da je to u Skupštini Srbije postala praksa i da se dve funkcije odobravaju na skoro svakom odboru.

„Mislim da je nekorektno“, rekla je Macura.

Odbor je konstatovao i da je poslaniku Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) Miroljubu Stankoviću istekao je mandat jer je preminuo.

Odbor je takodje usvojio odluku o utvrdjivanju spiska nalepnica za parkiranje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.