U trendu

Advokat: Radoičić ne pregovara ni sa kim o predaji i statusu

PRIŠTINA – Angažovani branilac Milana Radoičića, advokat Živojin Jokanović demantovao je navode prištinskih medija da je njegov branjenik uopšte pregovarao o predaji ili statusu zaštićenog svedoka u postupku za ubistvo Olivera Ivanovića i da on to tobože podržao.

„Koliko znam Radoičić nije sa bilo kim, a ponajmanje sa organima gonjenja stupio u bilo kakav kontakt u vezi predaje ili izmene statusa u smislu zaštićenog svedoka“, rekao je Jokanović Tanjugu ističući da ni on o tome nikakvu izjavu nikome nije davao.

Prištinski mediji su preneli da je Radoičićev advokat izjavio kako podržava mogućnost da se on preda kosovskim vlastima ako mu se osigura status zaštićenog svedoka.

„Da je Radojičić imao bilo kakvu nameru ili želeo bilo kakav status i drugi položaj u postupku, on bi me o tome obavestio“, istakao je Jokanović.

Advokat kaže da je Radoicičh danas oficijalno „samo u statusu osumnjičenog“.

On je napomenuo da protiv Milana Radoičića nije doneto nikakvo rešenje o sporovođenju bilo kakvog postupka, osim što je dat nalog za njegovo privođenje odnosno raspisana je poternica.

„Tako sam obavešten u tužilaštvu“, rekao je Jokanović.

U istrazi za ubistvo lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića u januaru prošle godine, uhapšena su tri Srbina i nalaze se u pritvoru u Podujevu.

Osnovni sud u Prištini je prema pisanju tamošnjih medija, 24. januara izdao nalog za hapšenje potpredsednika stranke kosovskih Srba Srpska lista Milana Radoičića, čije je hapšenje bilo pokušano u istoj akciji krajem novembra kada su pohapšena druga trojica.

Radojičić je u međuvremenu ispitan u Beogradu.
Ivanović je likvidiran 16. januara 2018. godine, oko 9 sati, ispred ulaza u sedište svoje stranke u Kosovskoj Mitrovici.

(Tanjug)

Napišite komentar