najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Agencija će dopustiti Bajatoviću usmeno izjašnjavanje

Direktorka Agencije za borbu protiv korupcije Tatjana Babić izjavila je danas u Novom Sadu da će ta institucija dozvoliti generalnom direktoru Srbijagasa Dušanu Bajatoviću da usmeno obrazloži pred članovima Odbora agencije razloge zbog kojih smatra da ne treba da bude razrešen.

Agencija za borbu protiv korupcije izrekla je nedavno preporuku za razrešenje Dušana Bajatovića sa mesta direktora Srbijagasa zbog sukoba interesa, na šta se on žalio.

Tatjana Babić je za agenciju Beta rekla da je Agencija za borbu protiv korupcije ispitivala i imovinu i prihode Bajatovića, i da je izveštaj o tome uputila i nadležnom tužilaštvu.

“Postupak je okončan i na njega je primenjen institut odlaganja krivičnog gonjenja, a Dušan Bajatović je uplatio 200.000 dinara u humanitarne svrhe i izveštaj agencije je odbačen”, navela je Tatjana Babić.

Predsednik Odbora Agencije za borbu protiv korupcije Zoran Stojiljković ocenio je da je Bajatovićev slučaj specifičan, jer ga na sporne funkcije nije postavila Vlada Srbije.

“Prikuplja se značajna dokumentacija i mi smo hteli do kraja da poštujemo sve procedure, iako smo taj postupak završili, kako bismo došli do podataka o strukturi vlasništva tih preduzeća”, kazao je Stojiljković.

On je rekao i da očekuje da će se Odbor Agencije za borbu protiv korupcije o Bajatoviću izjasniti do kraja decembra, a da će se pre toga članovi odbora sastati sa Bajatovićem.

Odbor Agencije za borbu protiv korupcije održao je danas u Skupštini Vojvodine 19. redovnu sednicu.

Generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović izjavio je ranije da ne vidi ništa sporno u tome što obavlja četiri funkcije istovremeno i da ne misli da treba da napusti neku od njih jer smatra da postiže dobre rezultate.

Bajatović je rekao da u Srbijagasu ima platu od oko 1.500 evra mesečno, da za funkciju u Jugorosgasu prima 10.000 evra, a da u nadzornom odboru skladišta gasa Banatski dvor prima 5.000 evra. On nije naveo kolika mu je plata u preduzeću Južni tok Srbija.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike