Aktiv žena PS: Sraman, seksistički tvit Jeremića

BEOGRAD – Aktiv žena Pokreta socijalista osudio je, kako navode, seksistički tvit Vuka Jeremića upućen premijerki Ani Brnabić.

Jeremić je juče na Tviteru nazvao Brnabićku kreaturom i štetočinom.

„Kreatura koja se sticajem vanredno nesrecnih okolnosti našla na celu Vlade Republike Srbije sebi dozvoli da kaže da po pitanju Kosova ‘mi u ovom trenutku nemamo zvanican stav’. Nedavno je za nemačke medije izjavila da je ‘Kosovo nekad bila Srbija’. Besprizorna štetočina“, napisao je Jeremić na toj društvenoj mreži.

Aktiv žena PS navodi da nije izneađen ispadom Jeremića.

„Nažalost, ovim sramnim ispadom Vuka Jeremića nismo iznenađene, jer su uvrede, maltretiranje, kukavičko prebijanje i nipodaštavanje žena, postali uobičajena praksa za njega i njegove koalicione partnere Đilasa i Obradovića“, navodi se u saopštenju.

Aktiv dodaje da je Jeremić tim tvitom sve rekao o sebi.

„Ništa drugo i ne može da se očekuje od onih koji su, umesto voljom naroda, na vlast dolazili putem nasilja, prebijanjem političkih protivnika, krađom i paljenjem skupštine. Da li će se sada osudom oglasiti i sva ona udruženja koja su trčala da podrže bračni par Jeremić kada su cmizdrili zbog manjih uvreda?“, pitaju u Aktivu.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike