U trendu

Aleksandar Šešelj: Krim je Rusija, a Putin je legitimni predsednik (VIDEO)

Potpredsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Aleksandar Šešelj izjavio je u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope da je Krim sastavni deo Rusije a da je ruski predsednik Aleksandar Putin legitimni predsednik, saopšteno je iz SRS.

Kako se navodi, Šešelj je drugog dana jesenjeg zasedanja Parlamentarne skupštine Saveta Evrope rekao da su članovi tog parlamenta iz Rusije izbačeni pod optužbom da je Rusija anektirala Krim i da je zbog toga doneto nekoliko deklaracija i rezolucija u vezi sa demokratijom i stanjem ljudskih prava u Rusiji. 
„Narod Krima je rekao svoje 16. marta 2014. godine i odlučio da ne želi da ostane u državi koja je prolazila kroz renesansu fašizma uz sledbenike Stepana Bandere, koji su preuzeli vlast u Kijevu. Narod Krima nije želeo da njihova sudbina bude kao sudbina njihovih zemljaka u Odesi“, rekao je Šešelj.

On je ocenio da prethodni izbori u Rusiji mogu da budu lekcija demokratije celoj Evropi jer je izlaznost bila veća od 70 odsto, dok je Putin dobio podršku više od 75 odsto gradjana, odnosno više od 90 odsto na Krimu.

U isto vreme je izlaznost na izborima za Evropski parlament bila manja od 45 odsto, podsetio je on.

Šešelj je dodao da bi evropske zemlje i evropske institucije trebalo da se vrate svojim prvobitnim osnovama, umesto što podržavaju, kako se izrazio, „neonacističke režime širom kontinenta“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.