U trendu

Aleksandar Šešelj opleo po Lončaru ukazujući na njegov nadimak

Poslanik Srpske radikalne stranke Aleksandar Šešelj kritikovao je danas predložene zakone kojima se reguliše oblast doniranja organa, tkiva i ćelija, ali i ministra zdravlja Zlatibora Lončara navodeći da on ne može da obavlja tu funkciju zbog nadimka „doktor Smrt“.

„Obrazloženja zakona su tragikomična, zakoni bi trebalo da se povuku ukoliko poštujemo ljudska prava, ne treba pored svih postojećih represija primenjivati i one kojima se direktno napada ljudsko telo“, rekao je Aleksandar Šešelj.

Poslanici danas raspravljaju o predlogu zakona o ljudskim ćelijama i tkivima i zakona o presadjvanju ljudskih organa koji predvidja da je svaki punoletni gradjanin potencijalni donor.

Nakon kritike zakona, on je kazao i da ne može da ih obrazlaže ministar koji ima nadimak „doktor Smrt“.

„Ja ne znam da li je to tačno, ali mediji pišu, ima slika sa pripadnicima Zemunskog klana. Dakle on ne može da bude ministar dok se tako nešto ne reši“, rekao je Aleksandar Šešelj.

Nakon toga ga je prekinuo predsedavajući parlamenta Vladimir Marinković, koji mu je poručio da mora da poštuje gosta, a reagovao je i ministar zdravlja koji je poručio sinu Vojislava Šešelja da treba još da čita.

„Iz svega ovoga zaključujem da vi još treba da čitate“, rekao je Lončar.

U raspravu se potom uključio i poslanik Srpske napradne stranke Alekandar Martinović koji je kazao da je predsedavajući Djordje Milićević trebao da opomene Aleksandra Šešelja.

„Zna se ko je u istoriji bio ‘doktor Smrt’, Jozef Mengele koji je vršio ekeprimente ‘in vivo’ na ljudima, uporediti ministra zdravlja sa njim je nevidjena bruka i sramota i morali ste da reagujete“, kazao je Martinović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar