najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Aleksandra Jerkov traži ostavku Nikolića

Poslanica Demokratske stranke i predsednica skupštinskog Odbora za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo Aleksandra Jerkov izjavila je danas da predsednik Srbije Tomislav Nikolić mora da se izivni i podnese ostavku zbog izjave o čuvanju genetskog materijala.

Nikolić je juče u Kragujevcu prilikom postavljanja kamena temeljca za budući centar za matične ćelije rekao da će taj centar sačuvati “najvažnije i najlepše karakteristike srpskog naroda”, da se “sve manje dece radja, a bračni parovi traže rešenje u obraćaju lekarima u inostranstvu” i da to “rešenje treba da bude ovde, ta deca treba da budu srpska deca sa srpskim genetskim kodom, prošlošću i budućnošću”.

Aleksandra Jerkov navela je da je neverovatan način na koji je Nikolić jednu modernu, značajnu i za Srbiju dragocenu stvar uspeo da unizi, obesmisli, izvrgne ruglu i opet osramoti i sebe i funkciju na koju je izabran.

Prema njenim rečima, Nikolićev skandalozan govor bacio je u drugi plan značaj otvaranja centra, na čemu je profesor Miodrag Stojković, jedan od najboljih naučnika Srbije, radio godinama.

“Umesto da se govori o značaju ovog centra za našu nauku, za mlade naučnike, o inovacijama koje će njegova izgradnja uneti u razvoj ove naučne oblasti od životnog značaja, ljudi se zgražavaju nad predsednikovim deplasiranim i opasnim izjavama kroz koje on pokazuje da ne razume ni kuda ide nauka, baš kao što ne razume kuda ide moderan civilizovan svet”, rekla je Aleksandra Jerkov.

(Beta)

1 komentar
  1. Lister

    Rekao je istinu, mislio je na izumiranje srpskog življa. U suštini, bio je u pravu. Srbija polako izumire, manje se rađa djece u odnosu na smrtnost. Normalno je da kaže da se sačuva srpsko biće. Pa ovo je SRBIJA i srpska zemlja i nikog nije uvredio. Odmah se riječi karikiraju. Nijesam čuo da je recimo na uvrede srpskog naroda upućene iz Hrvatske stala u odbranu i kritikovala Hrvate zbog toga!!! Koje dezavuisanje od ove Jerkov…

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike