U trendu

Aleksić: Brnabić će potpisati sporazum kojim Kosovo dobija stolicu u UN

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da je predsednica Vlade Ana Brnabić priznala da će potpisati pravno obavezujući sporazum koji će Prištini omogućiti stolicu u Ujedinjenim nacijama.

Premijerka Srbije Ana Brnabić danas je odgovarajući na pitanje u skupštini Srbije upitana da li je spremna da potpiše pravno obavezujući sporazum sa Prištinom kojim se Kosovu „daje stolica“ u UN, izjavila da se neće ni uplašiti, ni libiti da potpiše šta god treba da bi gradjani Srbije imali punu sigurnost, bezbednost i garanciju daljeg prosperiteta.

„Bićete upisani u istoriju ako to učinite. Čestitam na tome i Vama i Vašoj vladi“, rekao je Aleksić Ani Brnabić u skupštini Srbije.

Aleksić je naveo da se u izveštaju EU navodi da je „pravno-obavezujući sporazum hitan i presudan kako bi Srbija i Kosovo mogli da napreduju na svojim evropskim putevima“.

On je kazao da je Brnabić takav dokument ocenila kao „pozitivan i izbalansiran“ i pozvao gradjane da sami pročitaju izveštaj Evropske komisije na internet sajtu Ministarstva za evropske integracije i vide šta u njemu piše.

Aleksić je kazao da se u Srbiji šest godina „spinuje i da se gradjanima pričaju bajke, dok su mediji istovremeno u potpunosti kontrolisani“.

„Srbija na listi medijskih sloboda tokom poslednje tri godine nazaduje po 10 mesta godišnje. Nezavisnim medijima preti nestanak. Srbija će postati crna rupa u kojoj će se gradjanima plasirati samo ono što je u interesu vladajuće većine i sprovoditi propaganda u interesu vlasti“, rekao je Aleksić.

Aleksić je naveo da u izveštaju Evropske komisije o Srbiji stoji da nema napretka u borbi protiv korupcije, ili ga ima veoma malo, da je Srbija na listi medjuvladine organizacije FATF kao visokorizična država za pranje novca i finansiranje medjunarodnog terorizma.

Dodao je da su mali rezultati u borbi protiv organizovanog kriminala i da nije postignut napredak u slobodi izražavanja, kao i da rad parlamenta nije na odgovarajućem nivou.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.