U trendu

Aleksić: Godinu dana premijerkinih lažnih obećanja poljoprivrednicima

Prvi potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić ocenio je danas da su poljoprivrednici od Vlade Srbije, koja je u četvrtak obeležila godinu dana rada, posle svake elementarne nepogode dobijali sažaljenje a posle svakog problema još jedno lažno obećanje.

U saopštenju, Aleksić je rekao da je Vlada Ane Brnabić vlada kontinuiteta u odnosu na sve naprednjačke vlade u poslednjih šest godina i da se nastavlja praksa da su ministri „lutke na povocu“ koji daju lažna, čak i bizarna obećanja.

„U svom ekspozeu, Ana Brnabić je, na iznenadjenje svih, govorila o digitalizaciji poljoprivrede. U svetu to podrazumeva ulaganje u institute, u nove tehnologije, traktore bez vozača, dronove, pametne staklenike… Takva digitalizacija se nije desila, ali se desila digitalizacija po meri naprednjačke vlasti, a to znači da država poljoprivrednicima nameće sve više poreza i prireza koje oni mogu da plate preko interneta“, kaže Aleksić.

On je dodao da će više od dva miliona ljudi koji u Srbiji žive od poljoprivrede, prvu godinu rada ove vlade zapamtiti po praznim džepovima, neisplaćenim kreditima, zakasnelim subvencijama, protestima na koje država odgovara kordonima policije, štetama od grada i poplava i potpunom odsustvu podrške države.

„Ako se nastavi ovakva pogubna politika vlasti, poljoprivreda će biti trajno devastirana. Srpski poljoprivrednici neće moći da konkurišu poljoprivrednicima drugih zemalja koje shvataju značaj proizvodnje hrane zbog čega daleko više ulažu i daleko više pažnje posvećuju ovoj privrednoj grani“, naveo je Aleksić

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar