Aleksić: Izmene zakona o Moravskom koridoru ili smenjivanje Zorane Mihajlović

Prvi potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić upitao je danas ministarku infrastrukture i gradjevinarstva Zoranu Mihajlović zašto je cena izgradnje Moravskog koridora povećana sa 500 miliona evra na 800 miliona, i istakao da predlog zakona o tom autoputu mora biti izmenjen ili ministarka mora biti smenjena.

„Zašto je cena izgradnje povećana za čak 300 miliona evra ako je iz obrazloženja Predloga zakona o postojanju javnog interesa za izgradnju Moravskog koridora jasno da još nije izradjen projekat? Ko je i na osnovu čega procenio da je cena 800 miliona evra“, naveo je Aleksić u pisanoj izjavi.

On je dodao da Zorana Mihajlović mesecima ćuti i ne odgovara na pitanje zašto je cena povećana za 300 miliona evra u odnosu na projekat iz 2013. godine za istu trasu i istu dužinu puta.

Aleksić je upitao i na osnovu čega je Zorana Mihajlović potpisala memorandum o razumevanju sa kompanijom „Behtel“ ako je ovim predlogom zakona predvidjeno formiranje radne grupe za izbor strateškog partnera.

„To nije radna grupa za izbor strateškog partnera, nego radna grupa za izbor ‘Behtela’, sa kojim se Zorana Mihajlović već dogovorila da će dobiti posao. Zašto se strateški partner ne bira na tenderu“, pitao je Aleksić.

Aleksić je naveo da je potrebno ili promeniti predlog zakona ili poništiti memorandum o razumevanju, i dodao da je predložio amandman na predlog zakona po kojem bi izvodjač bio izabran u skladu sa propisima o javnim nabavkama, odnosno na tenderu u nadmetanju više ponudjača.

„Nemamo ništa protiv izgradnje autoputa, ali imamo protiv pljačke gradjana. U Srbiji su u vrhu vlasti lažovi i pljačkaši, koji ne znaju ništa drugo osim da narodu otimaju novac. Bliži se vreme kada će odgovarati i Zorana Mihajlović i njeni nalogodavci“, istakao je Aleksić.
Os

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike