U trendu

Aleksić (Narodna stranka): Hitno osloboditi uzbunjivača iz Krušika i smeniti Nebojšu …

Prvi potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić zatražio je danas „hitno oslobadjanje“ iz kućnog pritvora uzbunjivača iz Krušika Aleksandra Obradovića, koji je, kako je ocenio, „heroj i svetionik slobode“, jer je „ukazao na korupciju u izvozu oružja u koju su umešani ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i njegov otac Branko“.

Aleksić je sa skupa podrške Aleksandru Obradoviću u Valjevu pozvao predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerku Anu Brnabić da smene Nebojšu Stefanovića sa pozicije ministra unutrašnjih poslova, „dok se afera pravno ne razreši u potpunosti“, a tužilaštvo da „hitno pokrene proces protiv Branka Stefanovića, njegovog sina Nebojše Stefanovića i svih umešanih u aferu“.

„Ako Stefanović ostane na funkciji ministra, to će biti dokaz da su i Vučić i Ana Brnabić umešani u slučaj izvoza oružja iz Krušika po povlašćenim cenama koju je dobila firma GIM, a koju zastupa Branko Stefanović“, naveo je Aleksić a prenela Narodna stranka.

Po njegovim rečima, „vrh režima se bogati na grbači gradjana i korupcijom i kriminalom preliva narodne pare u svoje džepove dok radnici Krušika štrajkuju zbog sve lošije situacije u tom preduzeću“. 

„Ovo je početak kraja naprednjačkog režima i svaka vlast će trajati dok gradjani ne kažu da je ‘dosta’. Vreme je da se kaže dosta lopovluka i pljačke gradjana i države“, rekao je Aleksić.

Ocenio je da je Obradović svojim činom, poslao svim gradjanima poruku da se bore za svoju slobodu i „odbranu Srbije od kriminala“.

„Umesto da bude oslobodjen, njega drže kao taoca. Ne postoji nijedan razlog da on bude u kućnom pritvoru, jer je reč o čoveku koji je uradio dobru stvar za Srbiju. Tužilac je odbio zahtev advokata Vladimira Gajića da Obradović bude pušten iz kućnog pritvora. Kriminalni režim hapsi poštene ljude koji se bore za istinu, umesto da procesuira glavne aktere afere izvoza oružja u Saudijsku Arabiju“, dodao je Aleksić.

Pozvao je gradjane Valjeva i cele Srbije da sutra dodju u Beograd na protest na kojem će biti zahtevano „oslobadjanje heroja Obradovića“, a radnike Krušika da se „solidarišu sa svojim kolegom, stanu u njegovu odbranu i da ne ćute“.  

„To je njihova fabrika u kojoj su radili pre Vučića, a radiće i posle njega, i niko nema pravo da ih ucenjuje ostankom na radnom mestu i da ih plaši otkazima“, rekao je Aleksić.  

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.