U trendu

Aleksić (Narodna stranka): Tužilaštvo hitno da reaguje na pretnje Vuku Jeremiću

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić pozvao je danas javno tužilaštvo da po hitnom postupku reaguje na kako se navodi, pretnje poslanika Srpske napredne stranke (SNS) Marka Parezanovića predsedniku Narodne stranke Vuku Jeremiću a režim da „prestane sa crtanjem mete na čelo Jeremića“.

Navodeći da je poslanik SNS-a na tviteru, uz fotografiju Vuka Jeremića i Slaviše Ristića, nekadašnjeg predsednika opštine Zubin Potok, objavio komentar „Pretpostavljam da mu je Slaviša objasnio kakvu politiku da vodi, da ne bi prošao kao Djindjić“, Aleksić je ocenio da se protiv članova i predsednika Narodne stranke „vodi hajka identična onoj koja se vodila protiv Olivera Ivanovića“.

„Pored tabloida, čije laži podržava i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, sada imamo i pretnje poslanika i najviših funkcionera Srpske napredne stranke upućene Jeremiću. Javno tužilaštvo po hitnom postupku mora da reaguje, jer smo u skorijoj istoriji imali slučajeve kada su se takve pretnje obistinile“, rekao je Aleksić a prenela Narodna stranka.

On je ocenio da je „režim pretnjom ubistvom otišao korak dalje od nasilničkog ponašanja i brutalne hajke koja se vodi prema političkim neistomišljenicima“ i pozvao Srpsku naprednu stranku da se izjasni „da li je politika mržnje, agresije, fizičkih napada i pretnji ubistvima politika kojom ta stranka želi da vlada Srbijom“.

U saopštenju se dodaje da će predstavnici Narodne stranke sutra predati Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju krivičnu prijavu za delo nasilničkog ponašanja i ugrožavanja sigurnosti predsednika i potpredsednika gradskog odbora Narodne stranke Djordja Ristića i Dragana Pavlovića, koje su kako se navodi, 4. novembra pretukli članovi SNS-a.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.