U trendu

Aleksić (Narodna stranka): Vladajuća većina obesmišljava rad Skupštine

Poslanik Narodne stranke u Skupštini Srbije Miroslav Aleksić izjavio je danas da vladajuća većina nastavlja da obesmišljava rad parlamenta podnoseći mnogobrojne istovetne amandamane.

On je rekao da je SNS sa svojim koalicinim partnerima podnela više od 380 „potpuno besmislenih amandmana“ na predloženi Zakon o naciolanom okviru obrazovnih kvalifikacija, zbog čega se ponovo neće čuti ni jeda reč o drugim zakonima s dnevnog reda, a opoziciji će biti onemogućeno da govori.

Aleksić je na sednici o predloženom Zakonu o nacionalnom okviru kvalifikacija rekao da poslednjih šest godina prosveta „nije stavljena na zdrave noge“, te „smo imali priliku da vidimo kako to izgleda s kupljenim diplomama i plagiranim koje imaju istu vrednost kao i one koje su stečene u relevantnim ustanovama“.

„Dakle svi su u istom košu, i bez obzira da li je neko stekao obrazovanje na nekom privatnom fakultetu ili je kupio diplomu, plagirao doktorat, šta god da je uradio, ona ima apsolutno istu težinu kao nečija ko se poprilično namučio za to“, kazao je Aleksić.

Aleksić je novinarima u Skupštini Srbije kazao i da je na sednici „zaradio“ opomenu jer je hteo da pozove kolege iz vladajućih stranaka da odustanu od svojih amandmana i „čitanja sastava“ u kojima hvale rad Vlade, već da umesto toga ozbiljno raspravljaju o svim zakonima.

On je zatražio da se novac koji će mu biti uzet od poslaničke plate, da komisiji koja procenjuje doktorske plagijate.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.