U trendu

Ambasador Nemačke: Podržavamo obe strane u dijalogu Beograda i Prištine

Ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman rekao je danas u Beogradu gde se održava medjunarodna konferencija „Poruke sa Zapadnog Balkana“ u organizaciji Evropskog pokreta u Srbiji, da njegova zemlja podržava susret srpskog i kosovskog predsednika, Aleksandra Vučića i Hašima Tačija u nedelju u Briselu jer je rešavanje odnosa sa susedima, pored reformi, modernizacije i vladavine prava, jedan od zahteva Evropske unije prema Srbiji.

„Za Evropsku uniju su jako bitni odnosi sa susedima, ne želimo konflikt i zato se zalažemo za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine. Taj dijalog je najviše bitan za ljude koji žive na Kosovu i Metohiji, zato Evropska unija podržava obe strane u dijalogu“, rekao je Ditman novinarima. 

Odgovarajući na pitanje o mogućnosti da specijalni pregovarač Federika Mogerini bude zamenjena drugim pregovaračem, Ditman je odgovorio da to nije istina.

„Nije istina da Nemačka želi da zameni specijalnog pregovarača, dijalog je organizovan od Evropske unije i Federike Mogerini. Ona je ključna osoba koja je predstavnik Evropske unije“, odgovorio je Ditman.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar