U trendu

Ambasadorka Kine predala Vučiću čestitku predsednika Sija

BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadorku Kine Čen Bo, koja mu je uručila čestitku predsednika Sija Đinpinga povodom Dana državnosti Srbije, a u kojoj kineski lider izražava spremnost da zajedno s predsednikom Vučićem dalje produbljuje strateško partnerstvo dve zemlje.

Uz čestitke i lepe želje, kineski predsednik konstatuje da se zajedničkim naporima odnosi Kine i Srbije poslednjih godina snažno razvijaju, međusobno političko poverenje neprekidno produbljuje, saradnja u svim oblastima nastavlja da se razvija, a sve to u istinsku korist naroda naših dveju zemalja.

„Pridajem veliku pažnju razvoju odnosa Kine i Srbije i spreman sam da sa Vama ulažem napore, da zajedno podstičemo sveobuhvatno strateško partnerstvo Kine i Srbije ka stalnom napretku, kako bi još više doprineli blagostanju naših dveju zemalja i dvaju naroda“, poručio je kineski predsednik.

On je Vučiću poželeo dobrodošlicu kao učesniku Drugog foruma međunarodne saradnje „Pojas i put“ u aprilu ove godine, kada će se dvojica lidera i susresti, dok je Srbiji poželeo prosperitet, a narodu sreću i blagostanje.

Predsednik Vučić je zahvalio na čestitki i rekao da u Srbiji izuzetno cenimo kinesku državu i kineski narod. On je istakao da se raduje i divi uspesima Kine, koje, uz odgovornu politiku i snažno liderstvo predsednika Sija, postiže na unutrašnjem i međunarodnom planu. Predsednik Vučić je takođe rekao da ima veliko poverenje u predsednika Sija, jer u razvoju bilateralnih odnosa naših dveju zemalja iskreno poštuje nezavisnost Srbije.

Ambasadorka Čen je rekla da će predsednik Vučić tokom Drugog foruma međunarodne saradnje „Pojas i put“, ponovo imati priliku da sa predsednikom Sijem razgovara i o novim, konkretnim projektima bilateralne saradnje.

Ona je prenela da Kina veoma ceni spoljnu politiku Srbije i njenu podršku, istakavši još jednom postulate kineske spoljne politike o poštovanju ravnopravnosti svih zemalja, bez obzira na njihovu veličinu, i pravu svake zemlje da izabere svoj razvojni put.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike