Amerikanci nisu znali za dvoje Srba na mestu bombardovanja

Foto: Beta

Srbija je dobila uveravanja da američka strana nikako nije mogla da zna da se dvoje državljana Srbije nalaze na prostoru koji je bio bombardovan u Libiji, izjavio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je u Londonu za RTS rekao da je Srbija uz pomoć američke agencije CIA i njene saradnje sa FBI otkrivala lokacije gde su se u Libiji nalazili oteti državljani Srbije, ali da je u poslednjem trenutku promenjeno mesto gde su oni držani.

„Nekoliko kilometara je u pitanju i to je ono u šta nas uveravaju američki zvaničnici“, rekao je Vučić.

Vučić je rekao da mu je teško da učestvuje „u raznim sumanutim“ i „bolesnim teorijama zavere“ koje se u javnosti pojavljuju posle vesti o pogibiji dvoje službenika.

„Posebno zato što vidite da ti ljudi koji u tome učestvuju, da im nije ni žao ni krivo ni teško zbog smrti ovih ljudi, već im to služi za njihova privatna partijska i politička potkusurivanja. To užasno loše govori baš o tim ljudima, a ne o svemu što se dogodilo“, kazao je Vučić.

Službenici ambasade Srbije u Libiji, Sladjana Stanković i Jovica Stepić, poginuli su u američkom bombardovanju uporišta Islamske države u gradu Sabrata u Libiji.

Stanković i Stepić oteti su u libijskom gradu Sabrata u novembru 2015. godine, iz kolone vozila u kojoj je bio ambasador Srbije Oliver Potežica.

(Beta)

Pogledajte komentare (1)

Jedan komentar

  • Husnija

    Čudni su ti Amerikaci. Oni nisu znali ni u 1999. kada su bombardovali SRJ da u Šumadiji žive Srbi, u Beogradu Beograđani. Oni ne znaju ni danas da u Siriji žive Sirijci, u Libiji Libijci, oni nisu znali da u Vijentnamu zive Vijentnamci, u Avganistanu Avganistanici… Pa Vučić ne zna kuda vodi Srbiju, ali eto pred npvinarima priča svakojake nebuloze.

Ostavite komentar