AMS S: Umeren intenzitet saobraćaja, dobri uslovi za vožnju

BEOGRAD – U većini krajeva Srbije vozače u toku današnjeg dana očekuju jesenji ali dobri uslovi za vožnju, bez kiše, sa uglavnom suvim kolovozima, uz dobru vidljivost ali i dobru prohodnost puteva, saopstio je jutros AMS S.

Kako se navodi, ipak se u prvim popodnevnim satima zbog predstojećeg vikenda očekuje veći broj vozila i pojačan saobraćaja zbog kojeg na pojedinim deonicama može doći do usporene vožnje jer su na velikom broju puteva aktuelni radovi.

Zbog radova je na mnogim deonicama saobraćaj izmenjen, pa se vozačima savetuje da nailaskom na radove prilagode vožnju prema uputstvima privremene saobraćajne
signalizacije.

Nastavljaju se radovi na dogradnji dekorativnog osvetljenja na mostu Gazela, na
delu državnog puta I A reda broj 1 (auto-put kroz Beograd), ali radovi neće uticati na
odvijanje saobraćaja na mostu, a planirano trajanje radova je do 22.10.2018. godine.

Od 24. septembra do 1. oktobra, u periodu od 07.00 do 19.00 izvode se radovi na
redovnom održavanju kolovozne konstrukcije od petlje „Beograd“ do petlje „Surčin“ na
Obilaznici oko Beograda. U toku radova saobraćaj se iz pravca Šida ka petlji
„Ostružnica“ preusmerava preko službenog prolaza na kolovoznu traku suprotnog
smera, gde će se odvijati preticajnom saobraćajom trakom. Iz pravca Šida biće
postavljeno obaveštenje na petlji „Dobanovci“ da se za Surčin vozila isključuju na
petlji „Dobanovci“. Saobraćaj iz pravca Novog Sada ka petlji „Ostružnica“ odvijaće se
zaustavnom saobraćajnom trakom, dok su za saobraćaj zatvorene vozna i preticajna
saobraćajna traka.

Od 12. septembra do 5. oktobra zbog radova na montaži rasvetnih stubova u središnjem delu kolovoza na auto-putu Beograd – Novi Sad, u zoni naplatne stanice „Novi Sad jug“ (državni put I A reda br 1) za saobraćaj će biti zatvorena preticajna saobraćajna traka u smeru od Subotice ka Beogradu, a saobraćaj će se odvijati desnom (voznom) saobraćajnom trakom. Radovi ne utiču na rad naplatne stanice „Novi Sad jug“, a obezbeđeni su privremenom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Prema poslednjim podacima Uprave granične policije, na putničkim terminalima graničnih prelaza nema dužih zadržavanja, a učesnici u saobraćaju se putem portala postavljenih na auto-putevima redovno obaveštavaju o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama.

Teretna motorna vozila na izlazu iz zemlje na GP Horgoš čekaju oko 240 minuta. Često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske, i tada zadržavanja mogu biti višesatna i duža u odnosu na zadržavanje koje vozače očekuje na graničnim prelazima u Srbiji. Vreme zadržavanja na graničnim prelazima je relativno i često promeljivo.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike