AMS S: Zadržavanja na graničnim prelazima do 30 minuta

BEOGRAD – Zadržavanja na graničnim prelazima za putnička vozila su do 30 minuta, ali je vreme zadržavanja relativno i promenljivo, saopštio je Automoto savez Srbije (AMS S).

Zbog očekivano jačeg priliva vozila i početka još jednog talasa pojačanog saobraćaja vozačima se preporučuje korišćenje manje frekventnih graničnih prelaza.

Kako se navodi, vreme zadržavanja na frekventnim graničnim prelazime je između 30 i 40 minuta, a često dolazi do formiranja dužih kolona vozila na ulazu i na izlazu iz Mađarske kada zadržavanja mogu biti višesatna.

AMŠ saopštava i da prema poslednjim informacijama dobijenih od JP „Putevi Srbije“ na naplatnim stanicama nema zadržavanja.

Iz AMS S-a podsećaju vozače da je na snazi obustava saobraćaja za teretna motorna vozila na državnom putu na deonici Ušće – Ivanjica.

Zbog radova na lokalitetu Liska stena obustavljen je i saobraćaj između Lučana i Guče i preusmeren je na put koji vodi preko Markovice, Pakovraća i Graba.

U toku su radovi na petlji Ostružnica zbog čega je za saobraćaj zatvorena rampa za vozila koja dolaze iz Beograda i Obrenovca i upućuju se na petlju Orlovača odakle se prateći saobraćajnu signalizaciju mogu vratiti ka Surčinu.

(Tanjug)

Napišite komentar