U trendu

Ana Brnabić 3. i 4. septembra na Strateškom forumu na Bledu

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić učestvovaće u nedelju i ponedeljak, 3. i 4. septembra, na bledskom „Strateškom forumu“, koji će okupiti visoke zvanice Evropske unije, država regiona i medjunarodnih organizacija, saopšteno je danas iz Vlade Srbije.

Predsednik i premijer Slovenije Borut Pahor i Miro Cerar biće domaćini skupa na kojem će biti reči o promenama u svetu i izazovima koje one nose, položaju EU u izmenjenom medjunarodnim okolnostima, digitalnoj diplomatiji, ljudskim pravima.

Predsednica Vlade Srbije razgovaraće u nedelju s potpredsednikom Vlade Slovenije i ministrom javne uprave Borisom Koprivnikarom o planovima i aktivnostima Slovenije u oblasti digitalizacije, kao i iskustvima Slovenije u uvodjenju elektronske uprave i najboljim praksama koje bi Srbija mogla da primeni.

U ponedeljak, 4. septembra, premijerka Brnabić govoriće na centralnom dogadjaju, „Panelu lidera“, a glavna tema tog skupa biće kako u svetlu globalizacije, digitalizacije i velikih političkih, ekonomskih i socijalnih promena sačuvati vrednosti na kojima počiva moderan svet.

U planu je i susret sa slovenačkim kolegom Mirom Cerarom, s kojim će premijerka razgovarati o saradnji dve države, jačanju ekonomskih veza u regionu i održavanju političke stabilnosti na Zapadnom Balkanu.

Predsednica Vlade Srbije imaće i odvojene bilateralne sastanke sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Brajanom Hojtom Jijem, visokim predstavnikom za Bosnu i Hercegovinu Valentinom Inckom, ministarkom evropskih poslova Francuske Natali Luezo i poslanicom Evropskog parlamenta Tanjom Fajon. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.