U trendu

Ana Brnabić: Nisam ni proruski i proamerički čovek, posvećena sam samo boljitku Srbije

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da poštuje EU, Rusiju i SAD, ali da je „potpuno posvećena samo i isključivo boljitku Srbije i svih njenih gradjana“.

Ona je za rusku TV stanicu „Sputnjik“ kazala da za sebe misli da je „ozbiljan patriota“ zbog čega se pre 15 godina vratila u Srbiju.

„Ne znam da li je to novi patriotizam. Mislim da sa patriotama delim sve takozvane tradicionalne vrednosti, ljubav prema zemlji, prema porodici, odanost prema zemlji, prijateljima. Iznad svih nas treba da ostane nešto bolje za našu zemlju i da ona treba da ide samo napred. Ali, isto tako, da zemlja treba da prepoznaje šta su novi trendovi, koji su trendovi koji dolaze i u politici i u ekonomiji“, kazala je premijerka.

Upitana kako komentariše tumačenja da će ministar spoljnih poslova Ivica Dačić biti zadužen „za politička pitanja“ u novoj vladi, Ana Brnabić je kazala da misli da je od toga „možda napravljena preterana fama“.

„Postoji samo jedan predsednik Vlade. Prvi potpredsednik Vlade Ivica Dačić je i ministar spoljnih poslova. On svakako ima značajno više političkog iskustva od mene i ja ću se kao predsednica Vlade oslanjati na njegovo političko iskustvo, kao i na iskustvo, znanje, veze i ugled koje u inostranstvu ima predsednik Republike i mislim da nema dileme da će to biti tim koji će raditi u najboljem interesu Srbije“, kazala je premijerka. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.