U trendu

Ana Brnabić: Rekonstrukcija Vlade će 'sačekti stabilnija vremena na Kosovu'

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras da će „rekonstrukcija Vlade Srbije sačekati neka stabilnija vremena na Kosovu i Metohiji“.

Ona je za Radio-televiziju Srbije kazala da je o rekonstrukciji Vlade danas razgovarala s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i da su zaključili da sada „imaju preča posla“.

„U ovom trenutku nacionalno jedinstvo je ključno, što budemo jedinstveniji, bićemo jači. Realno smo u teškoj situaciji, jer situacija je izuzetno, izuzetno teška. Dobro je da imamo predsednika koji razmišlja hladne glave“, kazala je Ana Brnabić.

Navodeći da je sa Vučićem danas „prošla kroz sve rezultate prvog kvartala“, premijerka je istakla da je u prvom kvartalu bio planiran deficiti od 32 milijarde dinara, a da je u petak u državnoj kasi bio suficit od šest milijardi dinara.

„Rezultat je bolji od planiranog za 38 milijardi dinara. BDP je u granicama onoga što smo planirali za prvi kvartal oko 3,9 odsto, plus – minus“, kazala je ona.

Ana Brnabić je navela da se „s dobrom situacijom u kasi“ nastavlja dobar trend koji „obećava povećanje plata i penzija do kraja godine“.

„Ali, ja sam zabrinuta zbog opšte regionalne situacije. I situacija u svetu je izuzetno kompleksna. Naša ekonomija zavisiće od regionalne stabilnosti“, istakla je premijerka Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.