U trendu

Analitičari: Situacija s oružjem mora se ozbiljno shvatiti

Situacija s oružjem pronadjenim nedaleko od porodične kuće premijera Aleksandra Vučića mora se ozbiljno shvatiti i znak je za uzbunu, ocenili su danas za portal Komentar-pres (www. komentarpress.net) kolumnista dnevnog lista „Danas“ Zoran Panović i direktor agencije Faktor plus Vladimir Pejić.

Panović je rekao da su se novinari na konferenciji za štampu, posle napada na Zorana Djindjića kod hale „Limes“ u Beogradu, interesovali više za tenzije u Iraku i mnoge druge teme, nego za slučaj kod hale „Limes“ (Arene).

„Na kraju konferencije za štampu, na pitanje o slučaju kod hale ‘Limes’ i o ugroženoj bezbednosti premijera Srbije, Djindjić je odgovorio: ‘Ma mi Srbi tako učimo da vozimo'“, rekao je Panović i dodao da mu se to urezalo u pamćenje i da se zbog toga situacija sa pronadjenim naoružanjem u Jajincima mora ozbiljno shvatiti.

On je rekao da bi bilo dobro da se pretresu odredjene strukture u sistemu bezbednosti.

Pejić je rekao da je alarmantna činjenica da je silno naoružanje nadjeno u neposrednoj blizini kuće u kojoj premijer često boravi.

„S obzirom na vreme u kome živimo situacija je još alarmantnija. A kada uzmemo u obzir i sve što se dogodilo sa Djindjićem, onda je ova situacija u Jajincima bukvalno za uzbunu“, rekao je Pejić.

Prema njegovim rečima, situacija može da se posmatra u dva pravca – može da bude znak upozorenja za neke aktivnosti koje preduzima Vlada Srbije i može da bude planirani atentat, što bi bilo pogubno za Srbiju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.