U trendu

Analitičari: Vulin neće biti smenjen

Politički analitičari ocenili su da ministar odbrane Aleksandar Vulin neće biti smenjen zbog afere u vezi sa kupovinom stana novcem „tetke iz Kanade“, preneo je danas portal Komentar – pres (www. komentarpress.net).

Politikolog i direktor agencije „Pragma“ Cvjetin Milivojević rekao je da su Vulinov stan i „ženina tetka“ periferne teme i da ne veruje da će Vulin biti smenjen.

„Vulin nije izuzetak, jer naš javni mejnstrim ionako mahom uredjuju ‘tetke’, ‘ujaci’, ‘stričevi’ i slični veliki rodjaci sa egzotičnih i manje egzotičnih destinacija“, rekao je Milivojević za portal.

On je dodao da, ako premijerka Ana Brnabić smenjuje Vulina, onda neka ga smeni zbog lošeg rukovodjenja odbranom ako to, po tumačenju nje kao eksperta, loše radi.

Direktor agencije za istraživanje javnog mnjenja „Faktor plus“ Vladimir Pejić rekao je da Vulin neće biti smenjen i da se radi o jednom od najlojalnijih ljudi predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji je inače poznat po tome da ne smenjuje bilo koga usled afera ovakve vrste, pogotovo što epilog još nije poznat.

„Pored nespretnog objašnjenja Vulina još nema bilo kakvog dokaza o nedozvoljenim radnjama, a lično smatram da je dobro da političari, pogotovo u vlasti, budu pod lupom i da finansiranje i stranaka i političara mora biti transparentno. Ima i mnogo veće imovine i čudnijih objašnjenja od Vulinovog i tu ne treba praviti selekciju“, rekao je Pejić.

Za programskog direktora istraživačko-izdavačkog centra „Demostat“ Zorana Panovića, Vulin je najkontroverzniji Vučićev ministar koji najviše iritira opoziciju.

„Iz Vučićeve perspektive on je sigurno najlojalniji Vučićev ministar u kojeg Vučić ima poverenje koje se gradilo godinama. S jedne strane, Vulin opoziciju asocira na mučne devedesete, a s druge strane, saradnjom s Ruskom Federacijom Vulin se nije pokazao kao neprihvatljiv za NATO. Činjenica je da je Vulin stekao mnogo zasluga koje je Zapad prepoznao u migrantskoj krizi“, rekao je Panović.

Bivši potpredsednik Pokreta socijalista Bratislav Jugović takodje smatra da Vulin neće biti smenjen.

„Neće Vučić da pošalje poruku ni svojim biračima, ni svojim koalicionim partnerima da se ne isplati biti njegov pouzdan saborac“, rekao je Jugović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar